perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kurkistus Simonkallion eskariin

Syyskuussa 2016 avautui vihdoin Simonkallion uusi päiväkoti, johon Turkoosien eskariryhmä muutti Hiekkaharjusta. Toiminta oli aloitettu elokuussa evakossa Hiekkaharjun päiväkodissa, joten uuteen taloon oli mukava muuttaa samalla tutulla porukalla. 

Erityisesti ruokasali ja jumppasali aiheuttivat ihastuksen huokauksia Turkooseissa; ruokaa saa ottaa koululaisen tavoin linjastosta ja jumppapäivä viikossa isossa salissa on super jees. Syksyn aikana Turkoosit ovat harjoitelleet liikunnan lisäksi ryhmässä toimimisen taitoja ja tutustuneet toisiinsa leikkien ja yhdessä puuhaillen. 

Uuteen taloon muuttaessamme aloitimme lasten kanssa myös pohtimaan omaa unelmien päiväkotia ja sitä, mitä kaikkea siellä voisi olla ja mitä voisimme ehkä tuoda omaan ryhmäämme suunnitelmien pohjalta. Piirsimme miellekarttoja ja päiväkodin pohjapiirustusta parkour-ratoineen ja seikkailutunneleineen. Näistä karttapiirroksista lähtikin innostus aarrekarttojen tekemiseen ja kokonaiseen merirosvoseikkailuun, joka kesti läpi syksyn. Oli mukava huomata, kuinka innolla ja pitkäjänteisesti lapset työskentelivät projektin parissa ja joka nimenomaan oli lähtöisin lasten omista ideoista. 

Turkoosien eskariryhmä on hyvin aktiivinen ryhmä retkeilemään ja erityisesti luistelu Tikkurilan urheilupuiston harjoitteluhallissa sekä tatamivuorot ovat olleet lasten suosiossa. Luistelussa vauhti alkaa olla jo niin kovaa, etteivät aikuiset meinaa pysyä menossa mukana. 

Joka viikkoiset metsäretket lähimetsään ovat olleet monipuolisia liikkumisen ja oppimisen tuokioita. Ja löytyi metsästä kerran myös pieni pehmokissa, jonka lapset nimesivät Tassuksi. Tassu pääsee joka viikonloppu vierailemaan jonkun onnekkaan kotona ja viikonlopun seikkailuista luemme innolla seuraavalla viikolla eskarissa. Koko syksy ja talvi ovat olleet uuden oppimista niin lapsille kuin aikuisille. Uusi esiopetussuunnitelma on tuonut paljon uutta ajateltavaa ja uudenlaista lähestymistapaa opetukseen. Turkoosien ryhmässä on rohkeasti kokeiltu erilaisia tapoja toimia ja kuunneltu lasten toiveita toimintaa suunniteltaessa. Innolla suuntaamme kohti kevättä ja uusia ideoita. Saa nähdä mitä kaikkea kevättuulet tuovatkaan tullessaan.

Simonkallion Turkoosit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti