keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Itä-Hakkilan eskareiden 100 päivää juhlat!

Itä-Hakkilan eskarit pääsivät juhlatunnelmaan tammikuisena tiistaina, kun vihdoin koitti sadas eskaripäivä. Tämän kunniaksi järjestettiin 100 juhlat. 100 juhlien aluksi päiväkodin johtaja toi ryhmille hienot kortit sekä pienet paketit, mitkä päästiin juhlan jälkeen avaamaan.  

Juhlissa jokainen lapsi sai oman ruudukon, missä oli numerot 1-100. Eskarit saivat lähteä kulkemaan pitkin päiväkotia ja etsimään numeroita. Lapsi sai vetää rastin numeron päälle aina löydettyään kyseisen numeron. Muutamat numerot olivat piilossa aikuisilla, ja sen numeron nähdäkseen lapsen tuli suorittaa pieni tehtävä. Tehtävissä päästiin mm. täydentämään lauseita, punnitsemaan esineitä, laskemaan helmitauluilla, haistelemaan, maistelemaan, kuuntelemaan, hyppimään ja piirtämään. 
Lopulta alkoivat kaikki muut numerot olla löydetty, mutta numeroa 100 ei löytynyt mistään. Pian yksi aikuinen kuitenkin huomasi numeron 100, ja lapset pääsivät sitä vielä yhdessä etsimään vinkkien avulla. Numero löydettiin yhdessä äkkiä ja sen numeron takaa lapsille paljastui myös mahtava 100 yllätys. 

Eskarilaiset innostuivat tästä numeroetsinnästä toden teolla ja lasten suusta kuultiinkin juhlien jälkeen mm. seuraavia kommentteja:

”Nää oli parhaat juhlat ikinä.” 
”Must oli niinku kivaa, kun saatiin etsiä niitä numeroita.”
”Juhlat oli aika hauskat, varsinki se kun sai ettii niit numeroita.”
”Oli aika kivaa, koska me saatiin tehdä semmosia tehtäviä ja sit viel oli kivaa, koska saatiin herkkuja.”
”Oli hyvä juttu, kun saatiin 100 keksiä.”
”Mä tykkäsin siitä, että saatiin piirtää niitä kuvia.”
”Katotaas, ehkä parasta oli se, ku ei kukaan löytäny sitä satasta.”

Itä-Hakkilassa eskarit ovat kuluneen toimintakauden aikana viettäneet paljon erilaisia tapahtumia yhdessä. Nämä tapahtumat luovat taloon mieletöntä yhteishenkeä niin aikuisten kuin lasten kesken! Tällaisia juttuja me siis puuhataan ”normaalin” eskarin ohella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti